Dolk - Sådan vælger du den rigtige kniv

Sådan vælger du den rigtige kniv

For at hjælpe dig nærmere den rette kniv, har vi beskrevet hver knivtype på kategorisiderne (foldeknive, jagtknive, schweizerknive etc.), ligesom du, selvfølgelig, kan læse mere om de enkelte knive på produktsiderne.

Herunder er desuden en række generelle overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med købet af din nye kniv.

”FIXED BLADE” ELLER FOLDEKNIV?
Før du for alvor går på jagt efter din nye kniv, er det en gode ide at slå fast, om du søger en foldekniv eller en ”fixed blade” – altså, en kniv, som kan foldes – eller én, som ikke kan. Herved indsnævrer du udvalget og gør din videre søgning væsentligt lettere.

Begge typer knive har hver deres fordele: Fixed blade/dolke er stærke knive, som tåler høj kræftpåvirkning, sjældent går i stykker og kræver minimalt vedligehold, imens foldeknivene ofte har flere funktioner, gerne fylder mindre og derved også at lettere at bære.

HVILKE FUNKTIONER HAR DU BEHOV FOR
Hver kniv har en række funktioner, som, i ekstreme tilfælde, kan betyde forskellen på liv og død. Søger du en dykkerkniv, er det f.eks. en god ide at have lineskærer i bladet, så du kan skære dig fri hvis dit udstyr sætter sig fast i et vrag el.lign. Andre funktioner er knap så livsnødvendige – men vil måske gøre dit liv en anelse lettere og spare dig for en masse besvær på fisketuren, under jagt eller på jobbet.

Selvom man hurtigt kan lade sig friste af knive med masser af smarte funktioner, er vores bedste råd altid, at du køber den kniv, som har de funktioner, du forventer at få brug for. Hverken færre eller flere. Så spar ikke en funktion væk, du ved, du vil få brug for – og køb heller ikke knive med funktioner, du ikke får brugt.

PRIS OG KVALITET HÆNGER SAMMEN
Som de fleste ved, hænger pris og kvalitet ofte sammen. Sådan er det også med knive. Dermed dog ikke sagt, at du altid bør vælge den dyreste model i knivkategorien, du søger. Søger du f.eks. en dolk til at afbarke snobrødspinde eller til at skære halloween-græskar, vil 9 ud af 10 dolke kunne løse opgaven, uanset pris, mærke og kvalitet.

Der findes, på verdensplan, tusindvis af små og store knivproducenter, som laver flotte knive til billige penge. Hos DOLK samarbejder vi med kendte såvel som mindre kendte brands fra hele verden, som alle har følgende tilfælles: De producerer deres knive under ordnede forhold – og både de og vi tør lægge navn til og stå inde for kvaliteten.

RÅD OG VEJLEDNING
Har du brug for personlig råd og vejledning, sidder vi klar ved telefon og mail til at besvare alle de spørgsmål, du måtte sidde med. Ring eller skriv og fortæl os om dine ønsker og behov – så finder vi helt sikkert en eller flere knive, du vil få glæde af i mange år frem.

Scroll to Top