Økser

Se det store udvalg af økser fra Dolk.dk

En økse er ikke bare en økse. Det betyder, at vi har økser til flere forskellige formål. På den måde kan du købe en økse, som er velegnet til netop det formål, som du skal bruge den til. Vi ved, at en økse ikke blot bruges til at flække brænde med, og du kan derfor finde økser, der ligeledes har andre formål. Du vil udelukkende finde økser af allerhøjeste kvalitet, som alle har hver deres fordele at fremhæve. Økserne forekommer i forskellige størrelser og udformninger, og der bør derfor være nogle, som kan tilfredsstille ethvert behov. Dette gælder såvel professionelle som private.

Vi vil nedenfor forsøge at rådgive dig til at vælge den rette økse. Bag siden er erfarne outdoor entusiater, og vores anbefalinger bunder derfor i vores egne erfaringer. Vi bruger selv de forskellige økser i vores dagligdag, så vi kender derfor til de forskellige øksers kvaliteter og fremhævelsesværdige fordele. Dermed kan vi rådgive dig omkring, hvad der fungerer bedst.

Hos Dolk.dk har vi økser fra flere forskellige mærker. Nedenfor vil derfor først og fremmest være en gennemgang af de forskellige mærker.

Viser alle 7 resultater

 • SPAR 20% Atom dobbelt strygestål
  Outdoor

  Atom dobbelt strygestål

  DKK 79,00 Tilføj til kurv
 • Dolk - Coghlan's økse
 • Gerber Bush Machete
 • Gerber Gator Machete Dual Blade
 • Gränsfors Vildmarksøkse
 • Helko Bay

Gränsfors

Dette er et mærke, som laver økser af højeste kvalitet. De står blandt andet bag vores hunter økse, som er udviklet i et letvægtsmateriale. Dog er den stadig skarp som de få og kan kløve både brænde og skære ben over på nedlagt vildt, hvilket er særligt gavnligt for jægeren og frilufts entusiasten. Derudover står de også bag vildmarksøksen, som er særligt velegnet til og traditionelt bruges af spejdere og campister. Denne økse har et længere skaft, hvilket gør, at den er kraftigere og vil slå hårdere igennem. Den er samtidig praktisk, da den kan være i en taske. Den er udstyret med en praktisk ægbeskytter, så den ikke skader rygsækken. Den kan benyttes både til småbrænde og større grene til eksempelvis et lejrbål. Gränsfors står derfor bag gode kvalitets økser, som kan bruges til flere forskellige formål.

Hultafors

Hultafors er en producent af økser, som blandt andet er velegnet til træfældning i mindre omfang. De håndsmeder deres økser og fremstiller dem af svensk øksestål med udgangspunkt i metoder anvendt siden 1697. Du finder derfor traditionsrige økser fra Hultafors.

Cognlan’s

Coghlan’s producerer økser til flere forskellige formål. Hos Dolk.dk finder du en Pack Axe økse fra netop dette mærke. Pack Axe øksen fra Coghlan’s er en let enhåndsøkse, den er nem at håndtere med sit korte solide gummi skæfte. Den fylder ikke mere end 25,4 cm og vejer blot 411 gram. Du finder derfor ikke en økse, der er mere handy end denne i vores sortiment. Den er nem at have med på eventyr. Den har en skarp kniv, der gør den velegnet til flere forskellige formål. Du kan trygt vælge en økse fra Cognlan’s, hvis du vil have en økse, som er nem at have med, men dog stadig har noget gennemslagskraft.

Udover de forskellige mærker, har vi forskellige typer af økser, som hver især har hver deres kvaliteter. Disse vil derfor gennemgås nedenfor, så du kan få et indtryk af hvilken type økse, du bør gå efter. Bliv derfor klogere på de forskellige typer økser, som du kan få fra de forskellige mærker nedenfor.

Hunter økse

Denne er en økse, som navnet antyder henvender sig til jægeren. Den er specielt udviklet til jagt og friluftsliv, hvor den med sin skarpe kniv kan være gavnlig til flere forskellige formål. Vores hunter økse er hele 47 cm, men den vejer blot 900 gram. Den er derfor ganske let. Det betyder, at den er handy og nem at have med sig, når man bevæger sig ud i friluftslivet eller skal på jagt. Dette kan være en fordel, da det ikke er ønskværdig at skulle slæbe unødig vægt. Øksen er velafbalanceret, og du får ikke bedre, når det gælder økser, som skal være velegnet til jagt og friluftsliv. Denne økse kan nemlig bruges til både at kløve træ og hugge ben over på nedlagt vildt. Det er dermed den ideelle økse til dig, der enten går på jagt eller nyder friluftslivet, eller måde begge dele. På den måde kan du have en økse, som har to funktioner i én.

Vildmarksøkse

Vildmarksøksen er en økse fra Gränsfors, som er en traditionel spejder- og campist økse. Den bruges derfor ofte af både spejdere eller campister til flere forskellige formål. Øksen er udstyret med et længere skaft, hvilket gør, at den er kraftigere end andre økser, hvis man eksempelvis skal bruge den til træfældning. Derudover har den samme hovedstørrelse, som Håndøksen fra samme mærke. Den er ydermere praktisk, da den kan være i en taske. I den forbindelse er den udstyret med en praktisk ægbeskytter, hvilket dækker den øverste del af øksens nakke, så den ikke skader rygsækken og skærer sig igennem stoffet. Den kan benyttes til flere forskellige formål herunder småbrænde og større grene. Dette er ideelt, hvis den skal bruges til eksempelvis et lejrbål.

Skovøkse

Skovøksen fra Hultafors er en økse, som er velegnet til træfældning i mindre omfang. Denne økse er håndsmedet, og den er fremstillet af svensk øksestål. Dette i henhold til metoder, som er anvendt siden 1697. Simpelthen fordi det virker, og der dermed ikke laves om på de unikke traditioner. Det er en ståltype, som er meget tæt, da den har været udsat for mange slag. Dette gør, at øksen er særdeles holdbar. Hovedet er sandblæst og klarlakeret, hvor træskaftet er fremstillet i hickory og behandlet med linolie.

Pack axe

Pack Axe øksen fra Coghlan’s er en let enhåndsøkse. Den fylder ikke meget med sine blot 25,4 cm og blot 411 gram. Den er derfor let at have med, hvis man skal på tur eller ud på eventyr. Den er handy med sit solide gummi skæfte. Derudover medfølger der er god solid skede, som man nemt kan sætte i bæltet. På den måde kan man altid have øksen lige ved hånden, når man får brug for den. Den har en skarp kniv, der gør den velegnet til flere forskellige formål. Du kan dermed trygt vælge denne lille men effektive økse, hvis du vil have en økse, som er nem at have med, men dog stadig har noget gennemslagskraft.

Vælg den økse, som passer bedst til dit formål og få det optimale ud af din økse.

Kategorier

 • GRATIS gravering i skæftet af disse knive
 • Gaveidéer
 • Gratis gravering
 • Multitools
 • Outlet

Mærker

Pris

Scroll til toppen