Schweizerknive Victorinox

 

Viser 1–12 af 77 resultater

 • Dolk - Pink lommekniv til børn
 • Dolk - Kniv til børn
 • Dolk - Kniv til børn
 • Dolk - Lækker kniv til børn
 • Dolk - Lækker kniv til børnene my first
 • Dolk - Lækker kniv til børnene - my first
 • Dolk - Victorinox Climber transparant schweizerkniv med saks og proptrækker
 • Victorinox Hiker Valnød
 • Dolk - Lommekniv med lygte
  Classic serien 58 mm

  Victorinox Midnite Mini Champ

  DKK 599,00 Tilføj til kurv
 • Dolk - lommekniv
  Classic serien 58 mm

  Victorinox Mini Champ

  DKK 450,00 Tilføj til kurv
 • Dolk - Picknicker lommekniv
 • Dolk - Spartan valnød

Schweizerknive er mange modeller.

Der findes ikke kun een schweizerkniv, der findes utrolig mange modeller og næsten alle modeller findes i flere farver og også med træskaft. Det er meget populært med træhåndtagene – typisk er de udført i valnød, hvor der kan laves personlige graveringer i skaftet. Der kan også graveres i de røde akrylskafter.

Schweizerknive findes i mange forskellige størrelser og udformninger – og hver har de en masse smarte funktioner, der har til formål at dit liv en anelse lettere.

Saks, proptrækker og stor skruetrækker er ofte afgørende funktioner, når der skal vælges model.

Altid god at have ved hånden.

Det er altid rart at have en schweizerkniv ved hånden uanset om det er en klatretur, på båden, i campingvognen, i bilen eller såmænd bare i lommen. Så kan der klares de fleste uventede situationer uanset om det er en vinflaske der skal åbnes, batterier der skal skiftes eller noget helt tredje Trænger tømrerblyanten til at blive spidset, har du en neglerod, som driller, eller vil korkproppen i din vin ikke komme op af sig selv? Så er schweizerkniven den perfekte lille hjælper at have ved hånden. Nærmest en værktøjskasse i lommestørrelse.

Modellen “Soldier” udleveres til brug i den schweiziske hær.

Den “gamle” virksomhed.

Firmaet bag schweizerknivene hedder Victorinox og er en kombination af stifterens mors navn Victoria og -inox, der betyder noget med jern. Firmaet Wenger er overtaget af Victorinox og alt produktion er samlet under Victorinox.

Det var Wenger der oprindeligt stod bag de ergonomiske skafter. De ergonomiske skafter kan idag fåes i flere farver og evt med gummibelægning for så vidt angår nogle modeller. De fleste ernogoniske modeller kan også fås med træskaft.

Historien bag schweizerkniven – en legendes historie

I 1891 vandt Karl Elsener sin første kontrakt på leveringen af lommeknive til den schweiziske hær og den originale Swiss Army kniv så dagens lys for første gang.

Det var en robust kniv med træhåndtag og værktøjerne var begrænset til hvad soldaterne som minimum havde brug for: Knivsblad, dåseåbner til konserves, en syl til reparation af seletøj samt en skruetrækker til at adskille om samle geværet.

Gennem tiderne har kniven udviklet og med hensyn til materialer og er nu lavet i rustfrit stål og træhåndtaget er erstattet med aluminium, men ud over tilføjelsen af en kapselåbner, er funktionerne stort set uændrede på hærens knive.

Karl Elsener fortsatte udviklingesarbejdet og i 1897 registrerede han designet til den første “Swiss Army Officers Knife”. Den røde lommekniv med proptrækker – som senere blev et verdenskendt symbol på schweizisk præcision og kvalitet.

Den nye kniv til officererne blev imidlertid aldrig anerkendt som en del ad standardudrustningen til de menige soldater, til gengæld indkøbte de fleste officerer den til privat brug.

Historien spiller os altså et puds, når det er de røde knive vi kender som Swiss Army.

Den klassiske røde

De røde schweizerknive blev for alvor kendte efter 2. verdenskrig. De amerikanske soldater tog i den grad kniven til sig og tog den med hjem til USA som gave og souvenir. Amerikanerne havde dog svært ved at udtale ordet “offiziersmesser” og derfor blev den omdøbt til “Swiss Army Knife”.

Siden 1908 har Victorinox dog ikke været alene om at levere knive til den schweiziske hær. Regeringen besluttede at 2 producenter skulle dele kontrakten mellem sig. Således blev også det schweiziske firma “Wenger & Cie” leverandør af soldaterkniven. Der eksisterede i flere år en “gentlemans agreement” mellem de 2 firmaer om at Victorinox producerede “Den originale swiss army kniv” og Wenger producerede “den ægte swiss army kniv”. Idag er Wenger opkøbt af Victorinox og produktlinjerne er lagt sammen – feks kan Wengers aftryk ses i de mange ergonomiske håndtag, som de var meget kendt forDagen idag

Idag er Victorinox Europas største knivproducent med over 1.000 ansatte. Fabrikken har utrolig høje standarder og kæmper naturligt med kopiproduktion. Fabrikken modtager dagligt henvendelser fra folk, der troede de hvade købt en ægte vare, men hvor de i virkeligheden står en kopi. Køb derfor altid dine produkter fra autoriserede forhandlere som DOLK.dk.

Kategorier

 • GRATIS gravering i skæftet af disse knive
 • Gaveidéer
 • Gravering
 • Multitools
 • Outlet

Mærker

Pris

Scroll til toppen