Strygestål

Hultafors Tændstål FS
89,00 kr

Hold dine knive og multitools skarpe med klassisk strygestål af højeste kvalitet. Vi har samlet det bedste strygestål til de bedste priser - og hjælper dig gerne i gang, hvis du er i tvivl om, hvordan man bruger strygestål korrekt. Læs mere under de enkelte produkter eller kontakt vores kundeservice for råd og vejledning om brug af strygestål.

Hvorfor strygestål?

De fleste kender strygestål fra køkkenet: Måske har du set en kok bruge det i et åbent køkken på en restaurant - eller i et af de hundredvis af madprogrammer, som ruller over tv-skærmen i disse år. Men rent faktisk er strygestål også ganske anvendeligt i værkstedet - eller rygsækken, når du trekker.

Strygestål behøver ikke at måle 40-50 cm som dem, du ser på restauranter og hos tv-kokkene. Strygestål fås i modeller, som kun er få cm lange og vejer 20-40 gram. Disse er perfekte at have med i lommen eller rygsækken på vandreture eller spejderlejr, når kniven skal slibes.

Strygestål eller slibesten?

Søger du efter råd vedrørende slibning af knive, vil du støde på artikler, som hælder til strygestål frem for slibesten og vice versa. Jeg vil dog mene, at det ene værktøj kan være ligeså godt som det andet, hvis ellers kvaliteten af begge dele er i orden - og du ved, hvordan man bruger dem. Både strygestål og slibesten kan nemlig være til skade for kniven, hvis du bærer dig forkert ad.