Ildstål

Brug for ild? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi har samlet noget af det allerbedste ildstål, som er let at anvende - og giver dig ild lynhurtigt. Er du i tvivl om, hvordan du benytter dit ildstål, hjælper vi dig gerne. Læs mere under de enkelte produkter eller kontakt vores kundeservice for mere information om brug af ildstål

Sorter faldende

6 vare(r)

Sorter faldende

6 vare(r)

Hvad er et ildstål?

Når det mest basale behov er blevet dækket, såsom ly og tryghed er blevet dækket, er det næste selvfølgelig at lave noget ild. Ild har gennem tiden været en af det største og vigtigste opdagelser, i menneskets historie. Når man camperer i naturen eller leger vildmand betyder ild både varme, tilberedt mad, rent vand, lys og ikke mindst tryghed.

Du har måske set Robinson Ekspeditionen og overvejet hvordan deltagerne mon får ild i deres bål, men her benytter de et ildstål eller også kaldet et strygestål, som i alt sin enkelthed er et lille materiale, som ved at slå metal mod danner gnister, der kan antænde dit bål eller andet. 

Et meget nyttigt værktøj til alle spejdere, eller naturmennesker, som skal have tændt for bål enten for varme, mad m.m.

Ildstål/firestarters virker oftest i både vådt og tørst vejr, men dette kommer dog anpå hvilken kvalitet man vælger. De helt billige er ofte store og uhensigtmæssige at have med sig rundt og de bliver nemt væk, da der ikke kommer hylster med. Mens de mindre og kompakte holder i længere tid, samt nemt kan pakkes ned i et hylster eller hænger i en rem, så de ikke forsvinder.