Gerber lagersalg - spar op til 25% - forbehold for udsolgte varer

Sideoversigt

Herunder har vi samlet en række af vores mest væsentlige sider, så du nemt og hurtigt kan få overblik over kategorier m.m. på DOLK. Er der noget, du ikke kan finde, er du velkommen til at ringe eller skrive.

Kniv - En kniv er en skarp genstand, som i gamle tider ofte blev benyttet til ofringer, krig, jagt eller omskærelse m.m. Kniven har siden gammel tid symboliseret hævn og død, dog også løsrivelse og frigørelse. Nu til dags benyttes kniven stadig til krig (som sekundært våben) og jagt m.m.

Bowie kniv - En Bowiekniv er en særlig kniv, som oftest bruges til jagt. Det specielle ved en Bowiekniv er at den har en sabelformet spids. Den er opkaldt efter en mester i sværdkunst som eftersigende skulle have nedlagt et helt regiment med hans specielle kniv, som senere blev opkaldt efter dens ejer.

Byg-selv - En byg-selv kniv er for kniv entusiasterne som vil have deres helt egen kniv. Her vælger man selv alt, lige fra blad til skaft. Prisen og leveringstiden på disse er ofte højere end en tilsvarende "standard" kniv, da den er tilpasset dine behov. 

Dolk - En dolk er ligesom en kniv et kort stødvåben. Forskellen på en dolk og en kniv er at en dolk har en tveægget klinge og midtstille od, hvilket en kniv ikke har. 

Dykkerkniv - For de fleste dykkere er en dykkerkniv et vigtigt stykke værktøj at have med i vandet. Skulle der ske noget uventet som at man sidder fast i havtang, slanger eller reb er det vigtigt at have noget som kan få dig fri hurtigt. 

Fiskekniv - Fiskeknive har det specifikke formål at gøre det nemmere for dig, at behandle din fangst. Det kan foreksempel være en filletkniv eller skælfjerner.

Foldekniv - Foldeknive er normale knive, som via mekanik kan foldes, så de nemt kan transporteres i lommen eller via etui, som kan sættes fast i enten bælte eller rem. Foldeknive fylder næsten intet og har ofte få ekstra funktioner, for at gøre tilværelsen nemmere.

Græskarkniv - Græskarknive er knive som kan bruges til at skære græskar med. Bladet er oftest ikke særlig bredt, men klingen er kniv, så man nemt kan skære med præcision. Derudover skal håndtaget give dig god kontrol over kniven, så du nemt kan skære græskaret i den rette form.

Jagtkniv - Jagtknive er designet til at benytte under jagt. Jagtknive kommer i mange størrelser og former, og efter at have kortlagt hvilke funktioner kniven skal have, vil du vide præcis hvad størrelse og materiale, det skal være.

Lommekniv - En lommekniv er ligesom schweizerknive. De indeholder mange funktioner og er mindre end en Schweizerkniv, og er defor nemmere at putte i lommen.

Overlevelseskniv - Overlevelsesknive har det formål at give dig de bedste muligheder, når du begiver dig ud i vildmarken. De benyttes ofte til jægere, fældebygning, skindning m.m. Nogle har behov for en let overlevelseskniv, mens andre har behov for store knive, alt efter omgivelserne, som man skal begive sig ud i.

Schweizerkniv - Lommekniven var efterhånden et vigtigt redskab for soldater op igennem historien. Men pludselig ændrede spillet sig og teknologien gjorde det muligt at udvikle bedre redskaber. Derved udviklede virksomheden Victorinox schweizerkniven, hvilket blev givet til den schweiziske hær. Knivens redskaber gjorde det muligt at have de nødvendige funktioner på sig, uden at bære på tunge og besværlige værktøjer.

Spejderkniv - Som spejder skal man bruge forskellige værktøjer, blandt andet en spejderkniv. En spejderkniv er vigtigt især for at få sig knivmærke. En spejderkniv skal kunne klare de opgaver, en spejder bliver udsat for, om det er snitning, flåning eller noget helt tredje. Spejderknive kan både købes i junior og senior udgaver, hvor junior oftest er uden spidst og ekstra parerstang, for at give sikkerhed til dit barn.

Svampekniv - Svampeknive er perfekte til dig, som elsker at jage svampe i skoven. De er udstyret med en klinge som gør at du kan skære svampen helt nede ved roden, og dermed få det hele med. Derudover er de fleste udstyret med en børste eller anden funktion, som gør at du nemt kan rengøre svampene.

Multitool - Et multitool er den perfekte lille hjælper på vandreturen, spejderlejren, arbejdspladsen og i haven! Her får du masser af funktioner samlet ét sted – til priser, som er til at betale. Hos DOLK fører vi tools af top-kvalitet fra verdens førende producenter; herunder, Leatherman, Gerber og Victorinox.

Ildstål - Ildstål bruges i naturen eller som spejder, når der skal tændes et bål. Et ildstål er designet, så man ved hjælp af en stav i magnesiumslegering, kan trække en skarp kant af stål, hvilket kan være bladryggen på din kniv, hvilket skaber gnister. 

Slibesten - Slibesten kan opdeles i 3 kategorier, olieslibesten, vådsten og diamantsten. De benyttes til at slibe æggen på din kniv, så du igen kan have en meget skarp kniv. 

Vådsten - Vådsten er en af de 3 mulige slibesten, som findes. Ved en vådsten putter man vand på slibestenen. De giver en skarpere slibning end oliesten, men holder dog ikke lige så langtid, som de andre slibesten, da de er blødere.

Etuier - Et etui bruges til at opbevare din kniv, så den er nem at få fat i og samtidig er beskyttet mod vind og vejr.

Cudeman - Cudeman er en spansk kniv producent. De fokuserer på at designe jagtkniv af høj kvalitet. Cudeman har produceret knive i mere end 40 år og laver flotte knive, som passer til overlevelse.

Fällkniven - Fällkniven producerer knive inspireret af naturen, det er etableret i Sverige. Deres knive er af høj kvalitet og benyttes af udendørsmennesker over hele kloden.

Gerber - Amerikanske Gerber, er kendt for deres produktion af knive og andet udstyr, som først og fremmest produceres til den amerikanske hær, men kan købes over hele verden. De producerer også Bear Grylls knive til overlevelse.

Bear Grylls Kniv - I samarbejde med den engelske eventyrer Bear Grylls har Gerber produceret en linje af knive, multitools og andet outdoor udstyr, som bliver testet af Bear Grylls og efterfølgende solgt til hele verden. Dette er en af de mest købte serier af overlevelsesudstyr.

Helle - Norske Helle knive har siden 1930'erne produceret knive. En stor del af deres sortiment består af fiskeknive, men også overlevelsesknive og jagtknive indgår i sortimentet. De står for kvalitet, design og innovativitet.

Leatherman - Som verdens største producent af multitools er amerikanske Leatherman et symbol for kvalitet og innovativitet. De har vundet årest multitool flere gange og deres produkter er i verdensklasse.

Leatherman Charge - Leatherman Charge er en af Leathermans serier af multi-tool. De er store og har 19 forskellige funktioner. Det er lavet af kvalitetsmaterialer, som er titaniumsbelagt.

Leatherman Crater - Leathermans foldekniv med 2 funktioner. Den letbetjenelige, letvægts foldekniv, har en indbygget karabinhage, der også fungerer som oplukker og en kraftig clips bagpå, der gør den handy og let at transportere, derudover er den også udstyret med en kniv.

Leatherman Juice - Juice serien fra Leatherman er en slank lille sag, som er let at have med alle steder. Juice giver dig omkring 12 praktiske funktioner, som vil kunne gøre hverdagen lidt lettere for de fleste friluftsmennesker. Opbevar den i lommen, i bæltetasken, rygsækken, handskerummet eller et helt femte sted.

Leatherman Style - Styleserien fra Leatherman er et lille kompakt rejsevenligt multitool. Kan købes enten med kniv eller tang. Et praktisk kvalitetstool til trekkingturen.

Leatherman Squirt - Et af Leathermans mest kompakte multitools, med 9 forskellige funktioner. Populær pga. dens fjedertang og størrelse. Den er lille nok til at kunne være i et nøglebundt eller i en rem om halsen. 

Leatherman Tread - Tread er et armbånd lavet af Leatherman. Armbåndet er fyldt med funktioner, som nemt kan benyttes da de befinder sig lige ved hånden. 

Leatherman Wave - Et legendarisk multitool i rustfrit stål, som er prisbelønnet og rost af fagpressen verden over. Perfekt til spejdere, lystfiskere og jægere såvel som håndværkere og gør-det-selv folk. Den har 17 forskellige funktioner

Linder Solingen - Linder Solingen er en tysk virksomhed, som er en af de ældste virksomheder indenfor produktion af designer knive, til jægere og friluftsmennesker. Deres virksomhed har eksisteret i næsten 150 år. 

Morakniv - I den svenske by Mora, har igennem flere århundreder været kendt for deres ekspertise i knivproduktion og deres råmaterialer til dette. Det er derfor klart at en af de største knivproducenter i verden, blev hængende og har kaldt deres virksomhed Morakniv. 

Vangedal - Som en af de få danske producenter af knive, er Vangedal kendt for deres spejderknive. Virksomheden var tidligere kendt under navnet Hjortekær, men har siden skiftet navn til Vangedal. Dansk kvalitet produceret i Portugal.

Victorinox - Victorinox var de første til at producere schweizerknive og har siden da været de førende indenfor foldeknive. De forbindes ofte med knive med ekstra funktioner og man kan ikke købe en schweizerkniv uden at tænke på det røde design som pryder Victorinox produkter.

Økse - Økser har siden gammel tid være symboliseret som magt og autoritet, og er i krigstider blevet benyttet som et af de farligste våben. Grundet det lange skaft og øksebladets skarphed, kan det hurtigt og nemt flække skovens træer med et vældigt hug.

Multiværktøj - Multiværktøj er det danske ord for et multitool. Et multiværktøj er et værktøj som er fyldt med funktioner, som er specefikt valgt til at hjælpe dig med et bestemt formål. Antallet af funktioner kan gå fra et par stykker til op omkring 30 forskellige.

Maglite - Er en Amerikansk virksomhed, som har specialliseret sig i praktisk og kvalitets lommelygter. Den bliver blandt andet benyttet af det amerikanske militær.

Silva - Er en svensk virksomhed, som stammer tilbage fra 1933. Det var 3 mænd der sammen gik ind i projektet sammen, efter at orientering blev en konkurrence i 1919.