Svampeknive

Til en god svampejagt hører naturligvis en god svampekniv - og dem er der mange af. Svampeknive fås i to versioner: som foldekniv eller med fast blad. Rent funktionsmæssigt, er der ikke den store forskel - det er, som med så meget andet, en smagssag, om man er til den ene eller anden type svampekniv. Da her generelt er tale om små knive, gør det ikke den store forskel, rent logistisk, om kniven er foldbar eller ej.

Sorter faldende

7 vare(r)

Sorter faldende

7 vare(r)

Behøver jeg en svampekniv?

Er vejret til det, og står der masser af svampe i skoven, må du aldrig lade dig holde tilbage, fordi din svampekniv er væk – eller hvis ikke du har nogen: En almindelig foldekniv, schweizerkniv eller en lille dolk kan sagtens gå an.

Men, vil du undgå knækkede stilke og ødelagte svampe, er svampekniven helt sikkert værd at vente på. Det buede blad gør det let at få kniven ind omkring svampens stilk, så du får et flot, lige snit og børsten for enden af skæftet giver dig mulighed for at rense svampen, så du ikke kommer hjem med jord overalt. Flere modeller kommer desuden med et smart vedhæng, som giver dig mulighed for at have kniven hængene i bæltet, buksekanten el.lign.

Hvad er en svampekniv?

En svampekniv er karakteriseret ved deres buedeblad og det ekstra tilbehør som ofte er en lille børste eller anden funktion, som kan hjælpe med at klargøre svampene inden man kokkererer.

Hvad skal man holde øje med inden køb af en svampekniv?

Når man skal ud og investere i en svampekniv, er der nogle få ting, som man lige skal holde øje med inden man køber.

  • Benyttelse - Hvor stor en del af jeres tur går på at samle svampe? Når man skal ud og investere, er det vigtigt at overveje, hvor meget denne kniv skal benyttes til netop denne funktion, hvis det at samle svampe er en meget lille del af jeres tur, ville det være dumt at investere i en svampekniv, når man sagtens kan benytte andre knive til dette formål.

  • Størrelse - Størrelsen på kniven er vigtigt, både pga. pladsen der kræves for at opbevare den og for at give den bedst mulige komfortable løsning. Hvis, som ovenstående, at produktet kun er en bifunktion, er det ikke optimalt at købe en stor kniv, men hvis du hele tiden skal bruge den og går op i at samle svampe, vil det være en god ide at have en kniv, hvis greb giver god komfort og gør det nemt at skære, for at undgå skader i håndled ved overdreven brug.

  • Bladet - Alt efter typen af svampe, som du har i tankerne at samle, er det vigtigt at vide hvor kraftigt og skarpt et blad der behøves. Små svampe er oftest ikke lige så seje at skære i som store og kræver derfor ikke et stort blad.

  • Ekstra funktioner - Når du har skåret dine svampe, har du formentlig en ide om hvad de skal bruges til. Skal de bruges omgående eller først efter de er kommet hjem i hytten, er det vigtigt med de ekstra funktioner som følger med i svampekniven. Hvis du skal direkte tilbage til bålpladsen og lave en god svampestuvning, er det en god ide at købe en kniv med børste, da den nemt kan rengøre og klargøre svampen til brug.