Spejderknive

Find din spejderkniv hos DOLK. Vi har samlet et bredt udvalg af kvalitetsknive til spejder og fritid fra kendte mærker som Helle, Gerber, Fällkniven m.fl. DOLK er Danmarks største forhandler af knive til outdoor - og om du søger en spejderkniv til at snitte i baghaven eller en overlevelseskniv til jagt- og vandreture i det fri, har vi helt sikkert en model, du kan bruge.

Sorter faldende

23 vare(r)

Sorter faldende

23 vare(r)

Den bedste spejderkniv

Den bedste kniv til spejder, er den kniv, som har lige præcis de egenskaber, spejderen har brug for. Hverken mere eller mindre. Som nævnt ovenfor, er der forskel på, hvilken type spejder, du er. Er du ofte på tur, spiller vægten en rolle, snitter du hver dag, er grebet og skarpheden vigtig, sejler du, er savtakker til at skære tovværk vigtig osv.

Når du køber en spejderkniv, kan det derfor være en god ide at skrive alle dine behov ned, inden du forelsker dig i en smart kniv, som måske slet ikke stemmer overens med de opgaver og udfordringer, du har som spejder. Køber du kniven som gave til en spejder, er det derfor også vigtigt, at du spørger ind til hans/hendes spejdervirke, så du kan ramme plet med kniven, du køber: Skal det være en dolk, en schweizerkniv, en foldekniv eller noget helt fjerde? Og hvad med mærket? FällknivenHelle, Vangedal...?

Hvad er en spejderkniv?

Om du er KFUM-, FDF-, pigespejder eller noget helt fjerde, har vi helt sikkert en kniv til dig. Vi har spurgt danske spejdere i vores netværk, hvad de søger i en kniv: Hvilke funktioner, den skal have, hvor stor den være, og hvordan den skal se ud. Svarene varierer meget, og derfor finder du et bredt udvalg af forskellige knive her i kategorien.

Nogle af de ting, spejderne peger på, er vigtige, når de køber en kniv til spejder, har vi listet herunder.

  • Vægt - Rejser/vandrer du meget, er vægten vigtig.
  • Greb - Snitter du meget, er et godt greb afgørende for dine hænder.
  • Skede/holder - Bevæger du dig meget, skal skeden være mobil og fleksibel.
  • Skarphed - Tilbereder du mad (f.eks. fisk), er skarpheden vigtig.

Den første spejderkniv...

Den første spejderkniv er for mange spejdere, hvad de første fodboldstøvler er for en fodboldspiller og de første boksehandsker er for en bokser; nemlig, noget helt specielt, som senere vil vække gode minder - og som man aldrig skiller sig af med. En god ide vil altid være at tage dit barn med på råd, da det alle dage er ham/hende der skal gå med den, og der vil altid være nogle ting som man som forældre aldrig kan sætte sig ind i er vigtige for dem. 

Nå nu du sidder her og, som forælder, kigger på en kniv, som måske skal være deres første spejderkniv, så sidder du helt sikkert også og overvejer, hvad er vigtig for dig at dit barn har med sig til spejder. Skal han/hun have en meget praktisk dolk, som holder et stykke tid. Eller skal det være en kniv, som kan klare sig i en livstid. Som det er med så mange andre ting, så går prisen og kvaliteten oftest hånd i hånd

Til dig som synes det vigtigste er at have en praktisk kniv, som klarer jobbet og ikke mere vil vi foreslå Juniordolk fra Vangedal. Her får du en flot klassisk kniv med et godt greb og et blad, som ved regelmæssig slibning holder sig skarp.

Til dig som godt kunne tænke sig at der var lidt mere wow-faktor ved den kommende kniv har vi også et forslag til dig. Eggen kommer fra Helle og er af virkelig høj kvalitet – og samtidig til at betale. Her får du en kniv, som tager sig rigtig godt ud. Grebet er lavet med en finger stop, som skulle sikre at man ikke kommer til at snitte sine fingre i stedet for træet. Bladet holder sig skarpt længe, er simpelt at vedligeholde.

Til sidst har vi en dolk til dig, som gerne vil gå all in og ønsker en kniv, som holder hele livet. S1pro kommer fra svenske Fällkniven. Kniven er håndlavet – og her får du vores absolut bedste kvalitet, som dels holder skarpheden længe, dels bevarer det smukke look i mange år frem.

Fixed eller folder

Den ”traditionelle” spejderkniv, som de fleste vil tænke på, når de ser ”spejderdolk” på podernes ønskeseddel, er helt sikkert en fixed blade dolk: Altså en kniv med blad, som ikke kan foldes. Der findes dog også mange spejdere, som sværger til foldeknivene, da de er mere mobile og nemmere at pakke.

 

Herunder er en række fordele og ulemper ved hhv. knive med fixed blade og knive med foldemekanisme.

Foldeknive

Fordele: Størrelse - typisk små og mere mobile, sikre under transport, praktisk til hverdagsbrug.

Ulemper: Ikke så stærke som fixed blade, kræver mere rengøring i led / foldefunktion.

Fixed blade

Fordele: Stærkere, da bladet går hele vejen ned i skæftet, meget få sliddele som kan gå i stykker, let at rengøre.

Ulemper: Kræver skede + mere plads ved opbevaring og under transport, kan genere når man sætter sig ned, klatrer el.lign

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige kniv til spejder, sidder vi klar ved telefon og e-mail til at besvare alle dine spørgsmål. Ring til os på telefon 71990103 eller send en e-mail til info@dolk.dk og fortæl os lidt om de ønsker og behov – så finder vi helt sikkert en spejderkniv, som lever op til det, du søger.