Schweizerknive

Schweizerknive
13-24 of 165

Der findes ikke kun een schweizerkniv, der findes utrolig mange modeller og næsten alle modeller findes i flere farver og også med træskaft. Det er meget populært med træhåndtagene - typisk er de udført i valnød, hvor der kan laves personlige graveringer i skaftet. Der kan også graveres i de røde akrylskafter. 

Schweizerknive findes i mange forskellige størrelser og udformninger - og hver har de en masse smarte funktioner, der har til formål at dit liv en anelse lettere. 

Saks, proptrækker og stor skruetrækker er ofte afgørende funktioner, når der skal vælges model. 

Det er altid rart at have en schweizerkniv ved hånden uanset om det er en klatretur, på båden, i campingvognen, i bilen eller såmænd bare i lommen. Så kan der klares de fleste uventede situationer uanset om det er en vinflaske der skal åbnes, batterier der skal skiftes eller noget helt tredje Trænger tømrerblyanten til at blive spidset, har du en neglerod, som driller, eller vil korkproppen i din vin ikke komme op af sig selv? Så er schweizerkniven den perfekte lille hjælper at have ved hånden. Nærmest en værktøjskasse i lommetsørrelse.

Modellen "Soldier" udleveres til brug i den schweiziske hær.

Firmaet bag schweizerknivene hedder Victorinox og er en kombination af stifterens mors navn Victoria og -inox, der betyder noget med jern. Firmaet Wenger er overtaget af Victorinox og alt produktion er samlet under Victorinox. 

Det var Wenger der oprindeligt stod bag de ergonomiske skafter. De ergonomiske skafter kan idag fåes i flere farver og evt med gummibelægning for så vidt angår nogle modeller. De fleste ernogoniske modeller kan også fås med træskaft.

Schweizerknivene kan spores tilbage til Zürich i 1920.