Se vores tilbud - klik her

Schweizerknive

Schweizerknive findes i mange forskellige størrelser og udformninger - og hver har de en masse smarte funktioner, der har til formål at dit liv en anelse lettere. Trænger tømrerblyanten til at blive spidset, har du en neglerod, som driller, eller vil korkproppen i din vin ikke komme op af sig selv? Så er schweizerkniven den perfekte lille hjælper at have ved hånden.

Sorter faldende

169 vare(r)

Sorter faldende

169 vare(r)

SCHWEIZERKNIV / SWISS ARMY KNIFE

Den engelske betegnelse for schweizerknive er ”Swiss Army Knives”, og, som navnet svagt antyder, stammer disse knive fra Schweiz. Schweizerknivene er udviklet til den schweiziske hær tilbage i slutningen af det 19. århundrede af familien bag knivmærket Victorinox.

 Det hele startede tilbage i 1884, hvor Karl Elsener åbenede et lille knivværksted i byen Ibach-Schwyz. Det var herfra, at den første ”Swiss Army Knife” blev fremstillet. Det var dog først senere at Victorinox som brand så dagens lys. Det første skridt imod dette, kom i 1909, Da Karl Elseners mor døde - hendes fornavn var Victoria. Det var også det navn, Karl Elsener brugt som brand til at starte med. I 1921, ændrede navnet sig igen, denne gang kom ændringen på grund af at man var begyndt at bruge et ny type stål, ”Inox”, bedre kendt som ”rustfrit stål”. Med introduktionen af Inox, kom der også en ændring af navnet, til Victorinox, som vi kender det i dag.

Gennem årene har Victorinox leveret adskillige knivmodeller til hæren i Schweiz og mange andre lande – og stort set uanset hvor i verden, du kommer hen, vil du kunne møde de røde knive med det ikoniske schweizerlogo. Både logoet og begrebet ”Swiss Army” er i dag varemærkebeskyttet og må ikke bruges af andre knivproducenter. Tilsvarende produkter fra øvrige brands på markedet kaldes oftest for foldeknive eller multitools.

Den dag i dag er det stadig efterkommere af Karl Elsener, som driver virksomheden. Det er nu kommet til den den fjerde generation af Elsener, nemlig Carl Elsener IV.

HVORFOR VÆLGE EN SCHWEIZERKNIV?

Schweizerknive er også mere end små hjælpere: En schweizerkniv kan være forskellen på liv og død for redningsberedskab, der skal skære trafikofre fri fra en sele, for lystsejlere, der skal reparere et ødelagt sejl, eller for jægeren, der skal slagte og partere et dyr.

Schweizerkniven er et oplagt valg, hvis du har brug for mere end én funktion i din kniv - og hvis et multitool bliver for stort eller tungt. Schweizerkniven er nemlig super kompakt og kan let passes ind i selv de mest tætpakkede rygsække og lommer.

Med en schweizerkniv går du aldrig galt i byen - og med mere end 100 års erfaring, er du altid sikker på at funktionaliteten er i højsædet, samt kvaliteten at er i top.

DÉT SKAL DU HUSKE…

Før du svinger dankortet og køber din nye schweizerkniv, er der en række ting, du bør have gjort op med dig selv. Med så mange knivtyper at vælge imellem, kan det nemlig meget vel ske, at man får valgt den forkerte. Herunder er tre ting, du bør have i baghovedet, når du vælger din schweizerkniv.

  • Formål: Start med at slå fast, hvad kniven skal bruges til: Jagt, fiskeri, brevåbning m.m. Herved kan du nemlig hurtigt få filtreret de knive fra, som ikke lever op til de krav, den givne aktivitet stiller til en kniv.
  • Funktioner: I forlængelse af første punkt, er det også vigtigt at slå fast, hvilke funktioner, man rent faktisk behøver – og hvilke, der kunne være rare at have. Køb, som udgangspunkt, kun knive, der har de funktioner, du behøver. Jo flere funktioner, desto tungere og mere uhandy kniv får du.
  • Pris: Rigtig mange grejelskere mener, at man aldrig bør kigge på varens pris. Har man et særligt behov for en særlig kniv, er det dén, man skal have. Koste, hvad det koste vel. Sådan behøver det dog ikke være. Der findes nemlig så mange knive på markedet, er der er en til ethvert behov – men bestemt også til enhver pengepung. Alle knive hos DOLK er af top-kvalitet – så uanset pris, kan du være sikker på, at du får en god kniv hos os.

ALTERNATIVER TIL SCHWEIZERKNIVEN

Finder du ikke en schweizerkniv, som passer til dine ønsker og behov, findes der, som nævnt tidligere, masser af gode alternativer i kategorierne ”foldeknive” og ”multitools”.

Foldekniven har som regel ikke nær så mange funktioner som en schweizerkniv eller et multitool – men her får du oftest en lidt kraftigere kniv/klinge.

Vores multitools tilbyder mange af de samme funktioner som schweizerknivene. Dog har de fleste multitools en kraftig tang, hvilket især håndværkere plejer at sætte stor pris på.

LOVLIGE SCHWEIZERKNIVE HOS DOLK

Når du handler hos DOLK, behøver du ikke være nervøs for, om din schweizerkniv er lovlig eller ej. Under hvert produkt har vi angivet, om alle må bære den enkelte kniv, eller om der stilles særlige krav til bæreren og hans/hendes brugsmål.

Vi sørger naturligvis for at holde os ajour med gældende lovgivning på området, og er du den mindste smule i tvivl, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os for mere information.

Ellers har vi også en opsummering af lovgivningen liggende her på hjemmesiden, klik her

RÅD OG VEJLEDNING

Udover gældende love og regler, sørger vi selvfølgelig også for, at alle medarbejdere hos DOLK er godt sat ind i produkterne, vi sælger. Er du i tvivl om, hvilken schweizerkniv, foldekniv eller multitool, du bør vælge, er der derfor hjælp at hente per telefon eller e-mail, hvor vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig mandag-fredag.

Hvis du ønsker mere information, kan vi også anbefale Victorinox hjemmeside.