Køb dine julegaver på DOLK - Alle varerne er på  lager!

Overlevelsesknive

En overlevelseskniv er din tro følgesvend ude i det barske vildnis. Det er din redningsmand i svære situationer og din wingman.

Sorter faldende

12 vare(r)

Sorter faldende

12 vare(r)

Hvad er en overlevelsekniv og hvorfor vælge en?

Har du altid drømt om at prøve den ultimative overlevelsestest, har du overvejet at om du ville kunne klare dig lige så godt som Edward Michael aka. ”Bear” Grylls - Så ved du også, at der er ting, du skal have styr på, inden du starter din overlevelsestur.

Noget af det vigtigste, som Bear Grylls flere gange i sine udsendelser pointerer, er dét, at have en kniv på sig. Men det er ikke bare hvilken som helst kniv; nej det skal være en kniv, som har de fornødne funktioner, som er vigtige. Derfor har vi også lavet denne kategori, så du med egne øjne nemt kan finde den kniv som passer til din overlevelsesmission. 

Hvis du ønsker inspiration til hvordan en overlevelseskniv skal se ud, så har ”Bear Grylls” lavet en serie af knive i samarbejde med Gerber, som i mange henseender har hvad der skal bruges til den ultimative overlevelsestest.

En overlevelseskniv er mange ting, men først og fremmest er det et redskab, som man ikke kan være foruden, hvis man skal ud i vildnisset og vil "overleve". En vel konstrueret overlevelseskniv, kan sagtens benyttes til flere formål end blot at skære.

  • Graveredskab - Her taler vi ikke om et substituerende produkt for en skovl eller spade, men mere som en mindre potteskovl, når man skal have gravet planter op, lavet ildplads, komme af med menneskeligt "affald" eller lave et SOS i jorden.
  • Våben - Selvfølgelig skal en overlevelseskniv kunne benyttes som et våben. Når man står i en stressende og faretruende situation er det en god ven af have, men også hvis du skal have fange eller filleteret noget, virker den godt.
  • Hammer - Mange overlevelsesknive er udstyret med en flad ende og den kan nemt benyttes som hammer, til at slå pløkker i eller hamre fælder op.
  • Ophængning - Hvis du står i et område, hvor du ved at vilde dyr "hærger" er det vigtigt at få hængt sine madvarer op og hvis man mangler værktøj eller det går i stykker, kan en overlevelseskniv nemt bruges. Bare stik den fast i et træ og vupti, så hænger det fint der.
  • Værktøjs skaber - Mangler du et spyd eller skal du bare lave et hegn for at holde dyr væk, så kan du benytte din kniv til at skære og snitte.
  • Ild - Med en overlevelseskniv, kan du nemt flå og skære store stykker bark af træerne, som kan holde dig varm om natten. Hvis du har et ildstål med, kan du også slå den sammen med din kniv og lave gnister.
  • Førstehjælp - Har du brug for at skære banddage? Skære noget tøj ud for at lave en årepresse eller noget helt andet? brug din overlevelseskniv.

At vælge den rigtige overlevelseskniv

At vælge den rigtige overlevelseskniv, kan meget vel være lige så vigtigt som - hvis ikke vigtigere end - at vide hvordan man bruger den. 

Til at starte med er det vigtigt at forstå, at film er film og virkelighed er en anden sag, derfor er vi nødt til at knuse nogle drømme, hvis man tror at en virkelig overlevelseskniv, ser ud som man f.eks. har set i Rambo. Det er ikke hvad man har brug for, i sådanne situationer. De er for store og meget upraktiske knive. 

Det er vigtigt at vide hvad dens primære funktion skal være, inden man køber kniv. Er det meningen at den skal kunne skære, filletere m.m.  

Lignende knive til samme funktioner, har vi også, såsom jagtknivefiskeknive & schweizerknive

Derudover skal længden af bladet tages i betragtning, da den helst skal være kort nok til at kunne kontrolleres under finere jobs, som udskæring og stor nok til de lidt tungere jobs.

Husk altid at tage i betragtning, hvilket miljø og hvilke farer/udfordringer man kan komme ud for, i dette miljø som man begiver sig ud i. 

Den vigtigste regel er: Der er ikke én nem løsning eller en allround kniv, som passer til alles behov. Derfor tag alle forbehold i betragtning inden du køber en overlevelseskniv.

Det er også vigtigt at huske, at denne kniv du vælger, kan være forskellen på liv eller død. Derfor må du aldrig gå ned på kvalitet af kniven. Man kan sagtens finde gode knive til en god pris, men derfor er det vigtigt at have lavet sit grundarbejde ordentligt, inden man køber en kniv.

De vigtigste ting er primære funktion, bladlængde, skaft, miljø, bladetsspids type, materiale og bladets form. Overvej, hvad du gerne vil have ved hånden, når du står i svære situationer.

Råd og vejledning

Er du stadig i tvivl om, hvilken kniv, du skal vælge, hjælper vi dig gerne. Kontakt vores kundeservice via telefon eller e-mail og fortæl os om dine ønsker og ideer. Så finder vi helt sikkert en overlevelseskniv, du vil blive glad for.