Gerber lagersalg - spar op til 25% - forbehold for udsolgte varer

Lommeknive

Søger du en lommekniv, er du landet det helt rigtige sted. Hos DOLK har vi lommeknive af højeste kvalitet - til priser, som er til at betale. Vælg mellem kvalitetsknive fra kendte mærker som Victorinox, Fällkniven, Case m.fl. En god lommekniv skal have et godt greb og et skarpt blad - og så skal den selvfølgelig være lovlig. Det er alle vores lommeknive, og derfor kan du trygt handle hos DOLK. 

Sorter faldende

152 vare(r)

Sorter faldende

152 vare(r)

Den bedste lommekniv?

Den bedste lommekniv er den kniv, som har lige præcis de funktioner, du skal bruge; hverken færre eller flere. Mange har det med at lade sig friste af de smarte funktioner, lomme- og schweizerknive fås med - og ender med at gøre sig selv en bjørnetjeneste ved at "overkøbe".

Før du går på jagt efter din nye lommekniv, er det derfor en god ide at skrive de opgaver, kniven skal bruges til, ned - og herefter brug denne liste som en slags kravspecifikation. Når du står i butikken eller klikker dig rundt på nettet, kan du hurtigt udelukke de knive, som ikke lever op til punkterne på din liste.

Herunder er en række ting, du bør tage stilling til:

  • Funktioner (antal og typer)
  • Greb (gummi, træ, plast el.lign.)
  • Bladlængde
  • Størrelse
  • Vægt

Lommekniv eller multitool?

Ovenstående punkter skulle gerne have givet dig en ide om, hvilken type lommekniv, du søger? Måske har du allerede fundet en, du kunne tænke dig? - hvis ikke, er der dog stadig håb…

Flere af vores multitools har nemlig mange af de samme funktioner som lomme-, folde- og schweizerknivene. Her får du tilmed også en god, kraftig tang, som værktøjet er bygget op omkring. Klik her for mere information om vores multitools.

Mærker og modeller

Lommeknive fås i hundredvis af forskellige modeller, som produceres af virksomheder fra hele verden. I Danmark er knive fra brands som Victorinox, Fällkniven og Case ekstremt populære – men besøger du knivbutikker rundt om i verden, er disse tre mærker blot tre af mange spændende brands, som producerer lomme- og foldeknive af top-kvalitet.

Lovlige lommeknive

På grund af diverse regler og restriktioner, er vi i Danmark langt bagud, hvad angår udvalget af knive. ”Knivloven”, fik i 2015 mange danske outdoorbutikker til at fjerne en stor del af deres knivsortiment i butikkerne, da mange var i tvivl om hvad, der måtte sælges til de danske forbrugere.

Per 1. juli 2016 trådte en ny, mere lempelig knivlov i kraft – og det synes at have sat gang i markedet igen. Vil du videre mere om gældende regler for at gå med kniv i Danmark, kan du læse mere her.

Råd og vejledning

Er du i tvivl om, hvilken lommeknive, du skal vælge, sidder vores kundeservice klar ved telefon og e-mail til at besvare dine spørgsmål. Vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige kniv – om den er til jagt, fiskeri eller arbejde, har vi helt sikkert en lommekniv, som passer til dine behov.