Se vores tilbud - klik her

Foldeknive

Uanset formål, har vi helt sikkert en foldekniv til dig. Vælg mellem kvalitetsknive i alle prisklasser - med eller uden avancerede funktioner og egenskaber. Vi samarbejder med de mest populære mærker, og du får selvfølgelig din foldekniv til en konkurrencedygtig pris og med 100% tilfredshedsgaranti.

Sorter faldende

46 vare(r)

Sorter faldende

46 vare(r)

Lovlige foldeknive hos DOLK

Når du handler hos DOLK, behøver du ikke være i tvivl om, hvorvidt knivene er lovlige. Alle produkter hos DOLK er, naturligvis, lovlige at sælge i Danmark - og under hvert produkt kan du desuden se mål og dimensioner, så du ved, om du jf. knivloven må benytte kniven. Der har, over de senere år, været meget fokus på våben-/knivloven i Danmark - og vi sørger selvfølgelig for hele tiden at holde os ajour med gældende lovgivning. Har du spørgsmål vedrørende reglerne for brug af lommeknive, er du derfor også velkommen til at kontakte os for mere information.

Hvorfor vælge en foldekniv?

Der er masser af gode grunde til at vælge en foldekniv frem for flere af de øvrige knivtyper, vi fører. Herunder har vi listet en række af de fordele, der er ved foldeknivene:

  • Fylder ingenting: Som navnet svagt antyder, kan foldekniven foldes sammen: En funktion, som er super praktisk, hvis pladsen i rygsækken eller lommerne er trang.
  • (Flere funktioner): Mange foldeknive er født med flere funktioner - og er således det perfekte valg til trekking, fisketure og hverdagsbrug på et land-/husmandssted, hvor arbejdsopgaverne varierer meget. Vær dog opmærksom på, at de mange funktioner gør kniven tungere og mere uhandy.

Hvorfor ikke et multitool?

Det kan være fristende at købe "hele pakken", når man står foran glasskabet i butikken eller browser rundt på webshoppen. Mange gange kan man få flere funktioner i et multitool for samme pris som foldeknivene - men her er det vigtigt ikke at lade sig friste. For hver funktion, du får med, øger du risikoen for at kniven kan gå i stykker. Både Leatherman og flere andre producenter af multitools giver noget, der ligner livstidsgaranti - og det sker da også kun sjældent, at noget går i stykker. Faktum er dog bare, at jo flere funktioner en kniv/tool har, desto flere ting kan gå i stykker. Skal du bruge din foldekniv på farten (på vandretur eller på jobbet, hvor du bevæger dig meget omkring), er vægten også en ting, som er værd at have med i sine overvejer. Som også tidligere nævnt, vejer både knive og multitools gerne mere, desto flere funktioner de har. Det er angivet på alle produktsider, hvor meget vores knive og tools vejer.

Opsamling: Det skal du huske

Før du køber din foldekniv, er der en række ting, du bør overveje. Herunder har jeg listet de ting, jeg selv kigger efter, når jeg shopper foldeknive:

  • Funktioner: Hvilke funktioner har du behov for.
  • Bladtyper: Glat, lineskærer m.m.
  • Skede/holder/clips: Hvordan vil du opbevare kniven?
  • Pris <> Kvalitet: Betaler du for navnet/mærket?
  • Lukke/låsemekanisme: Låser kniven, når den er foldet ud?
  • Enhåndsbetjening: Har kniven enhåndsbetjening?
  • Materiale, skæfte: Hvad er grebet lavet af?

Råd og vejledning

Er du den mindste smule i tvivl om, hvilken type kniv, du skal vælge, hjælper vi dig gerne på vej. Du kan læse mere om de enkelte knivtyper på kategorisiderne her på DOLK - eller kontakte vores kundeservice for råd og vejledning. Ledte du efter: Schweizerknive eller Multitools?