Gerber lagersalg - spar op til 25% - forbehold for udsolgte varer

Dykkerknive

Om du er til undervandsjagt i Storebælt eller San Salvador, har vi helt sikkert en dykkerkniv til dig. Hos DOLK har vi et udvalg af dykkerknive af top-kvalitet, fra kendte mærker - og til priser, som er til at overkomme. Læs mere om de enkelte dykkerknive herunder, eller kontakt vores kundeservice, hvis du ønsker hjælp til at vælge den helt rigtige dykkerkniv, til din næste dykkertur.

Sorter faldende

7 vare(r)

Sorter faldende

7 vare(r)

HVORFOR VÆLGE EN DYKKERKNIV?

Den mest oplagte årsag til at vælge en dykkerkniv er, selvfølgelig, at denne type kniv er lavet til dykning - og derfor har de funktioner, du skal bruge, på din undervandsjagt. Samtidig, er du også sikret, at en dykkerkniv er lavet af materialer som 420HC rustfrit stål, der tåler vand. Saltvand er generelt hård ved knive, og derfor kan det mange gange betale sig, at give lidt ekstra for en dykkerkniv.

 

KAN ANDRE KNIVE IKKE BRUGES SOM DYKKERNIV?

Andre knive kan også benyttes som dykkertilbehør - men her er det ekstra vigtigt, at kniven rengøres og tørres hurtigt, efter brug. Dette kan enten gøres med det samme, på dykkerstedet, eller kort tid efter, din dyk.

Du kan rengøre en almindelig kniv, som du rengør dine dykkerknive. Dette gør du ved at skylle din dykkerkniv i ferskvand og tørre den, så snart den kommer over vandoverfladen. Giv den også gerne lidt olie eller silikone, når den er tør. Dolke egner sig også fint til dykning, dog skal du være opmærksom på, hvad dolken er lavet af. For eksempel er en dolk med trægreb ikke god at bruge, i våde omgivelser.

Multiknive som folde- og schweizerknive er generelt ikke særligt velegnede til brug som dykkerkniv, på din undervandsjagt. Dette skyldes at de, sammenlignet med dykkerknive, har flere led og funktioner, som kan ruste og tage skade under din dykning.

 

DET SKAL DU HUSKE, NÅR DU KØBER EN DYKKERKNIV

Om du er sportsdykker eller fritidsdykker, er der en række punkter, vi altid anbefaler, at du tager stilling til, når du køber din dykkerkniv.

Grebet: husk på, at dykkerknive oftest vil være våde, når du bruger dem - og at grebet derfor ikke må være for glat. Har du mulighed for at fugte grebet af din dykkerkniv i butikken, er det en god idé at teste det, før du svinger dankortet.

Skeden: en god dykkerkniv kræver naturligvis også en god skede/holder. Dels, skal den være let at åbne og lukke. Og dels skal den være godt beskyttende, så ikke du risikerer at skære dig selv, når du skal have dykkerkniven i og ud af skeden.

Synlighed: dykker du i Danmark, er det ikke altid lige let at orientere dig, under din dykning. Sigtbarheden er ofte dårlig, og har du det med at tabe ting (dykkertilbehør), bør du måske vælge en dykkerkniv med en kraftig markeringsfarve, så du kan finde din kniv i mørket.

Hul til strop: vil du helt undgå at tabe din dykkerkniv, bør du vælge en model med hul til strop, så du kan binde den fast til dit øvrige dykkerudstyr.

Med takker eller ej: bruger du primært din dykkerkniv til at skære fisk - og fiskeline, er et blad uden takker ganske fint. Men vil du kunne skære i plastic, reb og træ, er det en god idé at vælge en dykkerkniv, som har et blad med takker/lineskærer.

 

TYPER AF DYKKERKNIVE

For at gøre det ekstra forvirrende, er der også forskel på dykkerknive ift. din gøren og laden under din dykning. Både blad og greb er formet efter det formål, du skal bruge kniven til. Herunder er der en række ting, du kan overveje, når du vælger din dykkerkniv:

  • Dykkerknive til undervandsjagt skal gerne have en vis bladlængde, så du kan skære let og ubesværet når du dykker, på dykkerstedet, eller efter din dykning.
  • Dykkerknive til vragdyk og oprydning skal gerne have et kombineret blad, hvorpå du har en god, kraftig lineskærer og glat blad. Yderligere, skal dykkerkniven have en god spids, som du kan prikke og lirke med.

Fælles for alle dykkerknive er, selvfølgelig, at de skal kunne bæres uden at være til gene for dit øvrige dykkergrej. De fleste dykkerknive kommer med en strop, så du kan have dem langs benet.