Gerber lagersalg - spar op til 25% - forbehold for udsolgte varer

Bowie knive

Bowie kniven var oprindeligt en kampkniv, som blev brugt af soldater såvel som banditter og røvere. I dag, er bowie kniven særligt populær blandt samlere, men også spejdere og friluftsmennesker synes at have fået øjnene op for kniven, som i dag fås i hundredvis af varianter.

Sorter faldende

6 vare(r)

Sorter faldende

6 vare(r)

Bowie kniven:

Bowie kniven blev i følge historien først lavet i starten af 1800 tallet, af James Black. Han lavede den til Jim Bowie, som gjorde knivtypen til en legende, da han under slaget ved Sandbar, overvandt et større antal modstandere, som både havde knive, sværd og skydevåben - dette er dog historie og er senere blevet mistænkt for at være løgn - ikke desto mindre, var det starten på historien for den store kniv, som senere blev et velkendt krigsvåben.

Med den store usikkerhed der har været omkring Bowie, har også gjort at der er kommet rigtig mange forskellige påstande omkring hvordan den oprindelige Bowie kniv så ud. Det eneste, man er sikker på, er at bladet havde en markant størrelse.

I 1980’erne, fik Bowie kniven en lille renæssance da filmene omhandlende Crocodille Dundee gik i biografer verden over. For den kniv som Crocodille Dundee bruger, er en Bowie kniv. Dette er også godt illustreret, ved den måske nok bedst kendte scene fra filmene, hvor Crocodille Dundee udtaler følgende ” That’s not a knife. THIS is a knife”

Udformning:

Da kniven kom frem, var det atypisk for en kniv at være så lang. En normal kniv havde en bladlængde på 12-15 cm, mens den originale Bowie kniv havde en knivlængde på næsten 30 cm. Dette gør Bowie kniven til at være en stor dagger, hvilket næsten er i kategori som værende et lille sværd, hvilket normalt have en længde på 70 cm.

Det, der gør Bowie kniven speciel, udover dens store størrelse, er dens tip. Knivspidsen er nemlig længere nede end knivryggen, hvilket giver den en længere spids. Dette var innovativ og revolutionerende for kniv industrien og blev lavet for at give større kontol over knivspidsen, samt øge penetrationskraften.

Derudover er et af kendetegnene ved bowie kniven også dens to párerstænger, som blev lavet for at sikre bæren imod modkommende fjenders slag, samt give brugeren større kontrol. Derudover beskyttede den selvfølgelig også brugeren imod at skære sig selv.

I dag kommer Bowie kniven i mange forskellige afstøbninger, men uanset længden har de alle en af disse to karaktertræk:

  • Knivspidsen er længere nede end knivryggen.
  • Párerstænger.

Nu bruges kniven oftest ikke til kamp længere, det skal dog ikke afslås at den stadig vil kunne benyttes, men i vores moderne tid med skydevåben m.m. er det oftest ikke nødvendigt med den. Vi skal desuden understrege, at knive, solgt hos DOLK, IKKE bør anvendes til kamp.

I stedet bruges bowie kniven som overlevelsesknive, jagtknive og samleobjekter.

Bowien egner sig godt til overlevelsesture og jagt, pga. den lange skarpe klinge, som giver dig en god penetrationskraft, hvilket givet et clean cut i dyret.

Kulturisten Russel Johnson beskrev engang Bowie kniven således: "Den skal være lang nok til at være et sværd, skarp nok til at kunne være et barberredskab, bred nok til at kunne blive brugt som paddel og tung nok til at kunne blive brugt som økse". Dette beskriver meget godt, hvordan bowie kniven er noget for sig selv.

Populært blandt samlere:

Efter bowie kniven er blevet overflødig i krigssammenhænge og specifikke jagtknive og overlevelsesknive overruler bowie kniven, på disse områder, er den gået hen og blevet et samleobjekt.

Historien bag kniven og dens usædvanlige form og længde, samt dens flotte design, gør den til noget særligt og især mange har den hængende eller liggende i aflåste montré.

Ældre Bowie knive, kan nemt gå for rigtig mange penge og hvis man har en ældre udgave, før de blev moderniseret, så kan man potentielt have en formue liggende i våbenskabet.

Hvorfor vælge en Bowie kniv?

Bowieen er en kniv med en lang og spændende historie, og alene affektionsværdien er stor i at have en Bowie. Dens markante fremtoning gør at det altid vil være en kniv, man lægger mærke til. Selvom det måske ikke er den mest praktiske kniv, så kan den sagtens få ordnet det, der skal ordnes, hvis du f.eks. tager den med på jagt el.lign. Men hav altid in mente, at hvis du køber en Bowie kniv, så er det primært for at vise den frem over for sine venner, hængende på væggen eller liggende i skuffen.

Hvorfor fravælge en Bowie kniv?

Grunden til man skal fravælge en Bowie kniv er at den er noget mere upraktisk, end mange andre knive. Til det knive primært bliver brugt til, kan du nærmest altid finde en anden kniv som kan gøre det samme arbejde nemmere eller bedre. Dermed ikke sagt at en Bowie kniv ikke kan udføre arbejdet; den gør det bare ikke så praktisk.

Dens størrelse gør den til tider meget besværlig at have med sig. Da den i sin tid blev lavet første gang, var det på en tid hvor skydevåben stadig ikke havde det store overtag, inden for våben markedet, men i takt med at skydevåben blev mere og mere udbredt er knivens rolle mere og mere blevet til lidt mere finesse arbejde. den er ikke så nem at pakke væk, og så vejer den som regel også en del mere en f.eks. en foldekniv, som til og med også er noget mere kompakt.

RÅD OG VEJLEDNING

Udover gældende love og regler, sørger vi selvfølgelig også for, at alle medarbejdere hos DOLK er godt sat ind i produkterne, vi sælger. Er du i tvivl om hvad du bør vælge, er der derfor hjælp at hente per telefon eller e-mail, hvor vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig mandag-fredag.

Bemærk: Du SKAL have et anerkendelsesværdigt formål med at eje eller bære en bowie kniv. Er du i tvivl om, hvorvidt det er lovligt at besidde denne kniv, bør du henvende sig på din lokale politistation og spørge ordensmagten til råds.